Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Μεταλλικά λουλούδια και φύλλα !!!! Hand made metal flowers and leaves !!!


Αρκετά ξεκουράστηκα! Καιρός και για καμία ανάρτηση!!!!!
 Οτι θα σας δείχνω στο εξής αφορούν χειροποίητες κατασκευές για την διακόσμηση της αυλής  του σπιτιού και του χώρου δεξίωσης στον γάμο της κόρης μου , που έγινε  4/6/2011 . Αλλωστε σας το είχα υποσχεθεί ,αλλά με τα σούρτα-φέρτα του καλοκαιριού ...... ο χρόνος κύλησε σαν νεράκι .
Ολες οι χειροκατασκευές που θα διακοσμούσαν τα τραπέζια των καλεσμένων έγιναν με σκοπό να τα πάρουν φεύγοντας σαν αναμνηστικά .
Τα χρώματα που επιλέχθηκαν ήταν το μπλε ρουά,το άσπρο και πινελιές χαλκού!!!!
Ξεκινάμε λοιπόν την περιήγηση από την διακόσμηση της πετσέτας φαγητού!!
 Είπαμε  αυτή τη φορά να ξεφύγουμε από το κλασσικό δαχτυλίδι πετσέτας και να την διακοσμήσουμε  με ένα μπουκετάκι από λουλούδια και φύλλα φτιαγμένα από φύλλο χαλκού και πλουμισμένα με χάντρες , πούλιες και με πηλό!!!!
Η ιδέα μου φάνηκε  αρχικά ελκυστική , αλλά δεν υπολόγισα πόση δουλειά θα χρειαζόταν για 2.500 κομμάτια !!! Χαλάλι  όμως  γιατί το αποτέλεσμα μας δικαίωσε!!
Για βοήθεια επιστρατεύτηκε ακόμα και η νύφη .Αμ και ο γαμπρός δεν ξέφυγε!!!Ολα του γάμου δύσκολα!!!!


Πέραν του σκοπού που κατασκευάστηκαν ,αποτελούν και μια πολύ καλή διακοσμητική πρόταση !!
Ιδού λοιπόν μερικές.
 Σημείωση: Η μπλέ πετσέτα  φαγητού είναι χειροποίητη ,από χοντρό λινό ύφασμα κεντημένη με γαλάζια κλωστή DMC , με περαστή βελονιά ,ώστε να φαίνεται σαν υφαντή και με λεπτό αζουράκι περιμετρικά.Εργόχειρο που έκανα σε ηλικία 16 ετών!!!Υπήρξα και τόσο !!!!
Και ιδού και η τελική διακόσμηση του τραπεζιού των καλεσμένων.
Το ράνερ από χοντρό ύφασμα μπροκάρ σε μπλέ ρουά χρώμα, και επί πλέον στις πετσέτες προστέθηκε αντί για κορδέλλα από ένα λουλούδι όμοιο με εκείνο που στόλισε το πίσω μέρος της καρέκλας που σας έδειξα σε προηγούμενη ανάρτηση "κοίτα εδώ "





Απαιτούμενα Υλικά
Φύλλο χαλκού
σύρμα χαλκού 1mm
χάντρες,πούλιες
πηλός ελαφρύς αυτοξηραινόμενος
Οδηγίες κατασκευής:
 Δυστυχώς η πίεση ήταν μεγάλη και ξέχασα να βγάλω φωτό με όλα τα στάδια.Θα προσπαθήσω να σας περιγράψω τον τρόπο.

Σε ένα χοντρό  χαρτονάκι κάνουμε ότι σχέδιο λουλουδιού και φύλλων θέλουμε ,το κόβουμε γύρω γύρω  και το χρησιμοποιούμε για πατρόν.
Στο τραπέζι εργασίας τοποθετούμε ένα φύλλο φελλού και στρώνουμε πανω το φύλλο χαλκού.Με ένα στυλό που δεν γράφει ή κάποιο άλλο αντικείμενο (εγώ χρησιμοποίησα μεταλλικό σουβλάκι) ξεπατικώνουμε τα σχέδια των λουλουδιών και των φύλλων,πιέζοντας το χαλκό ,
Κόβουμε  με το ειδικό ψαλίδι μετάλλων τα λουλούδια και τα φύλλα , προσέχοντας να μην έχουν γράζια γύρω γύρω και χρειαστεί να τα γυαλοχαρτάρουμε.
Κτυπάμε τα κομμάτια με ένα πλαστικό σφυράκι για να σκληρύνει ο χαλκός.Γουβώνουμε το χαλκό ώστε να δώσουμε το σχήμα που θέλουμε και πάλι με το αιχμηρό αντικείμενο κάνουμε ότι γραμμώσεις θέλουμε στα φύλλα και στα πέταλα των λουλουδιών.
Με ένα σουβλί κάνουμε τις τρυπούλες για να περάσουμε το σύρμα.
Περνάμε από τις τρυπούλες το σύρμα .Στο πίσω μέρος του λουλουδιού  στριφογυρίζουμε το σύρμα με ένα μυτοτσίμπιδο για να το σταθεροποιήσουμε.Περνάμε τις χάντρες ή ότι άλλο θέλουμε στο εσωτερικό του λουλουδιού και γυρίζουμε επίσης το σύρμα για να σταθεροποιήσουμε τη χάντρα.
Στο επάνω μέρος του σύρματος των φύλλων  και αφού το γύρισα λίγο έβαλα  μπηλίτσες από αυτοξηραινόμενο ελαφρύ πηλό αφού τον χρωμάτισα  πρώτα με χρώματα επιλογής .Αν θέλουμε να δώσουμε μια νότα παλαιότητας κάνουμε οξύδωση και τελευταία περνάμε ένα χέρι βερνίκι για να το προστατέψουμε.
Και μερικές κοντινές φωτό που ίσως σας βοηθήσουν να καταλάβετε τον τρόπο κατασκευής.

Βέβαια ο κανονικός τρόπος είναι να κοληθεί το σύρμα  στο φύλλο χαλκού.Ο χρόνος όμως ήταν περιορισμένος και αν έκανα συγκόληση θα τελείωνα μετά τον γάμο.Βρήκα λοιπόν μια πιο εύκολη λύση.Ελπίζω να σας βοήθησα!!!
Σας αγαπώ και σας γλυκοφιλώ !!!!!!

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Επιστροφή στην όμορφη μπλογκογειτονιά μας!!!!!!!!!!!

Αγαπημένες μου φιλενάδες επέστρεψα !!!!
Ευχαριστώ πολύ για τις γλυκές ευχές σας .Επιασαν όλες γιατί πέρασα πολύ όμορφα και προ πάντων ξεκουράστηκα!
Αποχαιρετώντας το γλυκό καλοκαιράκι και κρατώντας τις 'ομορφες αναμνήσεις του

εύχομαι σε όλες προ πάντων υγεία και να έχουμε ένα ήρεμο χειμώνα .
Ανυπομονώ να  επισκεφτώ τα σπιτάκια σας και να χαρώ τις δημιοργίες σας που τόσο πολύ μου λείψανε!!!! Βλέπω ότι η γειτονιά μας μεγάλωσε αρκετά  και αυτό με γεμίζει χαρά και αισιοδοξία !!!!
Τελικά η δημιουργία είναι βάλσαμο και μπορεί να μετριάσει την ανασφάλεια των ημερών!!!
Αλλωστε είμαστε λαός χαρούμενος και αισιόδοξος !!!!
Σας γλυκοφιλώ !!!