Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Δίνοντας χρώμα στην καθημερινότητα !!!!!!! (μέρος δεύτερο)


Αφού τελείωσα με το βάψιμο των τοίχων ήρθε και η σειρά των επίπλων!  Φαντάζανε τόσο άχαρα! Καμία συνοχή  με τον χώρο . Βλέπεις ήταν και παράτερα μεταξύ των.Οτι περίσσευε στο σπίτι ,σταδιακά τα είχα μεταφέρει στη θάλασσα .Λίγο λίφτιγκ το χρειαζότανε !!!!!
Ολα τα έπιπλα τα  έτριψα αρχικά με γυαλόχαρτο ,ώστε να  αφαιρέσω  παλιά χρώματα και βερνίκια ,τα αστάρωσα και μετά τα  έβαψα με χρώματα επιλογής μου.Στη συνέχεια σε κάποια εφάρμοσα  την τεχνική decoupage και  κάποια τα ζωγράφισα με χρώματα λαδιού ή ακρυλικά.

Και ιδού τα αποτελέσματα!!!!!!!!

Συρταρωτό μπαουλάκι από Ikea και η πρώτη μου απόπειρα για decoupage !!!!!!
Με χαρτί για decoupage που κόπηκε περιμετρικά και με κάθε λεπτομέρεια με ψαλιδάκι νυχιών και συναρμολογήθηκε κατά την εφαρμογή στο έπιπλο .Πονεμένη ιστορία!! Τον περισσότερο χρόνο  τον έφαγα για να κόψω το χαρτί .Βλέπετε μόλις είχα ανακαλύψει την decoupage από ξένο site που ανέφερε απλά την ιστορία της τεχνικής που εφαρμόζανε  στα έπιπλα οι Κινέζοι. Δεν είχα ανακαλύψει ακόμη την μπλογκογειτονιά ...Νόμιζα ότι το ξένο είναι καλύτερο!!!!!!!!!!!
Το τραγικότερο δεν σας τόπα.Εγραφε ότι πρέπει στο τέλος να περαστούν πάνω από 20 χέρια βερνίκι.Να σας πω την αμαρτία μου? Σταμάτησα στα 7 χέρια.Αλλά έγινε μπετόν αρμέ και ενώ είναι σχετικά χοντρό το χαρτί δεν φαίνεται ότι είναι κολλημένο!!!!



Παλιά συρταριέρα γαφείου από άβαφο ξύλο πεύκου ..... και decoupage με κομμάτια του ίδιου χαρτιού.

Βιτρίνα από νοβοπάν επενδεδυμένο με φτηνής ποιότητας μελαμίνη στο χρώμα του φυσικού ξύλου!
Η αλήθεια με απασχόλησε πολύ κατά πόσο είναι δυνατόν να βαφεί η μελαμίνη!Την πέρασα γυαλόχαρτο για να αγριέψει  λίγο η επιφάνεια  και μετά φόβου Θεού προχώρησα στα υπόλοιπα (εδώ το τρίψιμο και το αστάρι έπαιξαν σοβαρό ρόλο). Τα μοτίβα είναι από χαρτί περιτυλίγματος ( αυτό διέθετα)  κομμένα και αυτά σύρριζα χωριστά τα κεφάλια ,χωριστά τα φύλλα και συναρμολογημένα επί τόπου κατά την φορά του σχεδίου που είχα στο μυαλό μου.Βλέπετε η επιφάνεια του επίπλου δεν βοηθούσε και πολύ!
Αφού έκανα τους τοίχους των υπνοδωματίων ριγέ , να μη κάνω και ένα επιπλάκι??? Και να το παλιό κομοδίνο από την κρεβατοκάμαρα του γάμου μου , να κοσμεί τώρα το δωμάτιο της κόρης μου αφού του φόρεσα και όμορφα vintage χερούλια!!!!!!!!!!!!
Και ήρθε η σειρά του μπάνιου!!!!!!Ενα άχαρο άσπρο επιπλάκι αγορασμένο από το lidl έπρεπε να μεταμορφωθεί.Εκοψα ένα κομμάτι MDF  λίγο μεγαλύτερο από την επάνω επιφάνεια του επίπλου.Το έβαψα  στα χρώματα του μπάνιου και το ζωγράφισα με ακρυλικά χρώματα .Εννοείται ότι το πέρασα και τρία χέρια μάτ βερνίκι για την προστασία του ξύλου από τα νερά!!!!!!
Για να
ολοκληρωθεί  το σκηνικό πέρασα και στον καθρέφτη.Μιά παλιά ξύλινη κόκκινη κορνίζα έγινε καθρέφτης !Εκοψα κυματιστά ένα κομμάτι ξύλου για κορυφή  ,εφτιαξα και μία μικρή εταζιέρα από το ίδιο ξύλο και ένα μικρό ντουλαπάκι  και αφού τα έβαψα τα ζωγράφισα με χρώματα λαδιού. Δυστυχώς το εκτυφλωτικό  φως του ήλιου δεν μου επέτρεψε ,παρά τις φιλότιμες προσπάθειες να βγάλω καθαρές φωτό . Ιδού λοιπόν!!!!!!

Κορίτσια νομίζω ότι σας κούρασα.Καλά σταματάω, αλλά να ξέρετε ότι έχει και συνέχεια.Αμ τι νομίσατε ότι τελειώνει εδώ ??? Με πολύ αγάπη και πολλές γλυκειές ευχές για τον γιορτάρη  μήνα που μόλις μπήκε !!!!!!!!!!!!!!!!

31 σχόλια:

  1. Χρυσάνθη,η λέξη χρυσοχέρα,δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα για σένα!
    Ολική μεταμόρφωση του σπιτιού και των επίπλων-σε χαίρομαι ,ανεξάντλητη θέληση και κουράγιο-Μπράβο!!!
    Έγιναν όλα απλά εξαίσια!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΣΟΥ!!!!!!!!!!ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό μήνα Χρυσάνθη.Μας κατέπληξες.Πολύ ωραίες οι μεταμορφώσεις των επίπλων.Άλλαξαν τελείως. Συμφωνώ μαζί σου πως, το πιο δύσκολο και βαρετό συνάμα μέρος του decoupage, είναι το κόψιμο του θέματος, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μικρά κομμάτια. Το αποτέλεσμα όμως σε ανταμείβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό μήνα κι από μένα!!!Εντάξει ένω μείνει κάγκελο!!!!Σίγουρα με τις ιδέες σου αλλά κυρίως με την υπομονή να τις πραγματοποιήσεις!!!!Μπράβο μπράβο και ξανά μανά μπράβο!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα βλεπω και δεν τα χωρταινω!!το ενα καλυτερο απο το αλλο!!μπραβο!!!και οπως λεω..και εσυ εχεις φιλεναδα την υπομονη!!
    Καλο βραδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χρυσανθη και χρυσοχερα!!!!!
    Στα χερια σου ολα ανθιζουν τελικα!!!!φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρυσάνθη μαζί με την Misirlou να γίνετε συνεργείο αναπαλαίωσης, αναστύλωσης,αναμόρφωσης,όλων των "ΑΝΑ..." τέλος πάντων γιατί η ισχύς εν τη ενώσει!
    Τι έκανες πάλι κορίτσι μου;;;
    Πόσο χρονο χρειάστηκες να ολοκληρώσεις;;;
    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΥΣΥΝΕΙ
    ΔΗΣΙΑ, ΑΡΙΣΤΑ 10΄.
    Ο ΜΗΝΑΣ ΜΠΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ!!!ΦΙΛΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρυσάνθη, τα συγχαρητήρια είναι φτωχά. Έχω και έχω δει ακόμα κι από επαγγελματίες αλλά με σένα εντυπωσιάζομαι. Ενθουσιάζομαι. Πολύ πάρα πολύ μου αρέσουν όσα φτιάχνεις. Έχουν καλό γούστο, διακριτικότητα, αποπνέουν το κάλλος. Αρμονία. Μπράβο και πάλι. Καλό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχω μείνει άφωνη!!! Τι ενεργητικότητα είναι αυτή!!! φτου φτου μη σε ματιάσω!!! και καλαισθησία και το αποτέλεσμα τέλειο!!! Γειά στα χέρια σου!!! Μπράβο!!! μπράβο!!! να είσαι καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ όλες!!!!!
    Με κάνετε χαρούμενη.Νάμαστε όλες καλά να δημιουργούμε και να ταξιδεύουμε με τα φτερά της φαντασίας μας σε πανέμορφα παρθένα μέρη,αγναντεύοντας την ζωή με πάθος και αισιοδοξία !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ...κι ένα πελώριο ΕΥΓΕ
    από τη Νέα Υόρκη!!!
    Πανέμορφα. Χρονοβόρα, μα αξίζει όταν έχεις χρόνο και τα μέσα...

    Καλό Δεκέμβρη.
    Χαιρετισμούς κι αγάπη
    Υιώτα
    αστοριανή
    ΝΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλώς όρισες Αστοριανή μου και ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και τις ευχές σου!!!!Με τιμά η επίσκεψή σου από την μακρινή Ν.Υ και με συγκίνησε γλυκά το άγγισμα του Αστοριανού αγέρα και η ανάσα ανθρώπων που ξέρουν να κρατούν γερά ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ!!!!!!Νάσαι πάντα καλά και να προσφέρεις!
    Με πολύ αγάπη από την ηλιόλουστη σχεδόν καλοκαιρινή Βέροια!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βρε φιλενάδα... έτσι τα δείχνουν αυτά; τι θέλεις να πάθουμε αλαλία;
    Δεν μπορεί να τα κάνεις όλα τόσο τέλεια!! Δεν μπορεί να είσαι τόσο χρυσοχέρα!!! Ούτε μπορεί να είσαι τόσο καλόγουστη!!

    Τι...; είσαι η Χρυσάνθη; Ε ΝΑΙ! τότε μπορεί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεσποινάκι ευχαριστώ πολύ.Με συγκινείς!...και ξέρεις κάτι οι φίλοι μου με πλησιάζουν σε απόσταση ασφαλείας.Φοβούνται μη φύγουν με καμιά ρίγα στην πλάτη!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και εγω σε ευχαριστω!!!φιλη μου! να εισαι καλα!!
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γνωρίζοντας τον κόπο σου για όλα αυτά θα σου πω ένα τεράστιο μπράβο.
    Ολη η δουλειά σου είναι καταπληκτική.
    Καλό μήνα,καλές δημιουργίες Χρυσανθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΄Καλώς όρισες Dromaki!Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια !Με τιμά και με συγκινεί ευχάριστα η παρουσία σου.Εκφράζω τον θαυμασμό μου και υποκλίνομαι για το έργο που προσφέρεις,με όπλα την αγάπη και το πάθος σου ,σε μιά γωνιά της Ελλάδας ,όπου μόνο η φύση ξέρει να λειτουργεί σωστά.Ευτυχώς υπάρχουν άκόμη άνθρωποι που την ακούν και την μιμούνται!!!!!!!!!!Εύχομαι να είσαι πάντα καλά ....σε χρειάζονται!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Hi, you are a great artist! fantastic work!
    Thanks for visiting me.
    Bye
    Lúcia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πως μπορεί να κουραστεί κάποιος με την ομορφιά της δημιουργίας; Τι όμορφη απασχόληση θα ήταν για όλο το κόσμο αν ασχολιώτανε βάζοντας την προσωπική σφραγίδα του σε όσα έχει μέσα στο σπίτι του.Χαίρομαι που σε βρήκα, καλημέρα φίλη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αχτίδα μου Καλώς όρισες !!Νάξερες πόσες φορές μπήκα κρυφά και αθόρυβα στο σπιτάκι σου για να θαυμάσω τις δημιουργίες σου!Νάσαι πάντα καλά τόσο εσύ όσο και ο καλός σου Δημήτρης!Ευχαριστώ πολύ...Φιλάκια!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Lucia welcome and thank you very much !! And your own creations are wonderful!!!!!Kisses!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χρυσανθη!καλο βραδυ και σε ευχαριστω για τα ομορφα λογια σου!!να εισαι καλα να δημιουργης παντα!
    Τα φιλια μου απο το Ηρακλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλημέρα, πέρασα να πω ένα γειά! Φιλάκια Αχτιδένια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλημερα!!!απο το χειμωνιατικο Ηρακλειο!
    Τα φιλια μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλη εβδομαδα!!ευχομαι να εχεις Χρυσανθη!!Α! εχεις το ονομα τς Αδερφης μου..ποτε γιορταζεις?
    Σε ευχαριστω παρα πολυ!! και σου ευχομαι ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!
    Τα φιλια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΗΤΑΤΕΣ...ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΕΣΥ!!!ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ!!
    ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟΟΟΟΟΟ!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ!!
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Χρυσάνθη μου,
    σου εύχομαι να περάσεις πολύ πολύ όμορφα αυτές τις γιορτές
    δίπλα σ΄αυτούς που αγαπάς και σ΄αγαπούν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Lοurdi,Αχτίδα, Μαρία,Κατερίνα ,σας ευχαριστώ πολύ!Φιλάκια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙ!!!!!!!!
    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΦΟΒΗΘΗΚΕ Ο ΜΠΛΟΚΕΡ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΙΣΙΡΛΟΥΣ, ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!!!!!!!!!!!!
    ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΥΡΑΣΤΗ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!
    ΕΧΩ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΣΥΡΤΑΡΙΕΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΠΟΙΩ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΟΥ.
    ΛΕΩ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΨΩ ΟΠΩΣ ΕΣΥ.
    ΤΙ ΑΣΤΑΡΙ ΝΑ ΠΑΡΩ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. πανέμορφα! πολλά μπράβο!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή